CS WEB Logo

06.10.2016

Vytvorte si portrét z vášho mena

Vytvorte si portrét z vášho mena

Žeby tip na novú profilovú fotku na sociálnej sieti? Vyskúšajte novú online aplikáciu, ktorá je skutočne veľmi jednoduchá.

Fulla generátor je názov aplikácie, ktorá vznikla v rámci projektu Vytvorené na Slovensku. Jej tvorcom je grafický dizajnér Ondrej Jób. Osobnosť významného slovenského maliara, ilustrátora a grafika Ľudovíta Fullu vám zrejme netreba podrobnejšie predstavovať, novú aplikáciu ale áno.

Čo vám teda ponúka? Na základe vami zadaného mena vám vytvorí portrét v štýle Fullových kresieb z rokov 1959-1960. „Algoritmus generátora pretransformuje zadané meno na sústavu šesťdesiatich parametrov. Tie následne vizualizuje vo forme mužského alebo ženského portrétu. Každý je unikátny,“ uvádza sa na stránke aplikácie.

Diela z tohto obdobia, podľa stránky, možno nepatria k tým, ktoré by boli pre Fullu najviac charakteristické. Ako predloha však boli vybrané z pragmatických dôvodov. „Ich schematickosť a štylizácia, jednoduchá lineárna kresba podfarbená farebnými plochami, ktoré zdanlivo spolu nesúvisia, je totiž pomerne ľahko digitálne replikovateľná,“ uvádza sa v popise aplikácie.

Vytvorený portrét si samozrejme môžete veľmi jednoducho uložiť do vášho zariadenia. K dispozícii je tiež možnosť poslať zhotovený obrázok na e-mail.

Autor: Michal Paška