CS WEB Logo

08.04.2013

Google spustil mobilnú navigáciu v slovenčine

Google spustil mobilnú navigáciu v slovenčine

Spoločnosť Google pokračuje vo vylepšovaní slovenských máp. V týchto dňoch spustila Navigáciu na Mapách Google (Beta) v slovenskom jazyku.

Vďaka jej pomoci sa každý smartfón alebo iné zariadenie s operačným systémom Android (verzie 2.2+) či iOS (verzie 5.1+) stane plnohodnotnou navigáciou do auta alebo pre chodcov. O novinke informuje Google na svojej internetovej stránke.

„Navigácia na Mapách Google je online GPS navigácia s hlasovými pokynmi, reálnymi zábermi ulíc a satelitnými fotografiami. Rovnako ako Mapy Google je aj služba Navigácia na Mapách Google dostupná úplne zadarmo a poskytuje vždy najčerstvejšie mapové podklady bez nutnosti dokupovať ďalšie mapy alebo aktualizácie,“ uvádza spoločnosť Google.

Navigácia využíva a dopĺňa napríklad službu Street View, vylepšené mapové podklady či vysokokvalitné satelitné snímky.
Využíva tiež ďalšie dostupné funkcie Máp Google: aktuálnu dopravnú situácia, vďaka ktorej dokáže vybrať najvhodnejšiu trasu na základe aktuálnych informácií o doprave.

Mapové podklady je možné do zariadenia a používať ich aj bez prístupu na internet, teda offline. Google zdôrazňuje, že slovenskí používatelia či turisti môžu využiť všetky výhody plnohodnotnej mobilnej navigácie.

Mobilné i mapové služby sa u slovenských používateľov tešia obľube. Michal Zachar, Product Marketing Manager Googlu hovorí, že počet mobilných používateľov medziročne narástol o pätinu. „Počet vyhľadávaní z mobilov cez Google sa na Slovensku medziročne viac než zdvojnásobil s nárastom o +115%, čo predstavuje rýchlejší nárast ako v Českej republike, alebo vo Veľkej Británii.“

Autor: www.michalpaska.sk