CS WEB Logo

16.08.2013

Kiosk venujúci sa Jurajovi Jánošíkovi

Kiosk venujúci sa Jurajovi Jánošíkovi

V Múzeu Janka Kráľa Liptovskom Mikuláši v piatok 16. augusta 2013 o 17:00 hod otvoria obnovenú Mikulášsku mučiareň. Do života uvedú aj knižnú publikáciu Jánošík – od skutočnosti k legende.

Stane sa tak v rámci projektu „Jánošík - 300 rokov legendy“, ktorý je financovaný z Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko - Slovenská republika 2007 - 2013 Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

„Hlavným cieľom projektu je pripomenúť si 300. výročie súdu a popravy legendárneho zbojníka Juraja Jánošíka a upriamiť tak pozornosť na ochranu a zachovanie spoločného kultúrneho dedičstva slovensko-poľského pohraničia, ktoré sa sformovalo v jánošíkovskej tradícií ako jedinečný kultúrny fenomén,“ uvádza Múzeum Janka Kráľa na svojej stránke.

Creative Solution v spolupráci s firmou mmboxx s.r.o. v priestoroch mučiarne umiestnila kiosk, v ktorom si jeho návštevníci môžu prečítať zaujímave fakty o tejto legende. Kiosk je vyrobený z dreveného suda, v ktorom je umiestnený touch screen sprevádzaný zvukom reťazí, takže užívateľ sa pohodlne a rýchlo prekliká k informáciam, ktoré ho najviac zaujímajú.

Autor: Michal Paška, www.michalpaska.sk